Hi, mijn naam is Michel en ik maak graag dingen op de computer. Bij voorkeur mooie, leuke en innovatieve dingen. Hieronder een selectie van mijn werk.

Innovatie

Innovatie, experimenten

2Shine

Innovatieve user interface concepten, beeldbewerking met behulp van neural networks, games en andere experimenten zijn te vinden op de de experimenten pagina!

Toezicht Sociaal Domein - Kiezen en Delen

Website, Html5

Het "levenswiel" in deze site laat zien op welke momenten verschillende organisaties contact gehad hebben tijdens het verloop van een situatie waar dingen scheef gelopen zijn. Het diagram is in HTML5 ontwikkeld.

Westland innovaties

Website, jQuery, CMS

Op deze kaart worden innovatieve projecten uit het Westland in beeld gebracht. Omdat rollovers op het web altijd vierkant moeten zijn (image maps werken niet goed op iPads) hebben we de vormen op de kaart zo dicht mogelijk benaderd met CSS rounded corners (te zien op de screenshot hieronder als blauwe vlakken).

Vergeet niet om ook de "nachtmodus" eens te bekijken door rechts boven op de maan te klikken!

TenneT Groene Kaart

Google Maps, CMS

De afgelopen jaren heb ik meerdere op Google Maps gebaseerde projecten opgezet. Over het algemeen hebben deze sites een CMS waar de content mee beheerd kan worden. De Groene Kaart voor TenneT is daar een mooi voorbeeld van. Op deze kaart laat TenneT zien welke groene projecten ze allemaal uitvoeren in Nederland.

CCMO: Help-mij-op-weg tool

Website, interaction design, jQuery

Voor de CCMO heb ik de 'Help-mij-op-weg tool' ontwikkeld. Door een aantal vragen te beantwoorden kunnen bezoekers snel bepalen waar het onderzoek dat ze doen precies onder valt.

Earn Your Life

Google Charts

2Shine

Het begon als een project om mijn eigen gewicht aan te pakken. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een compleet systeem om mezelf te motiveren om mijn leven op allerlei gebieden te verbeteren.

Het volbrengen van bepaalde acties geeft punten. Deze punten kunnen uitgegeven kunnen worden aan zelf ingestelde zaken. Sommige taken hebben een doel, wat extra punten oplevert als ze in een week behaald worden. De site is ook omgezet naar een webapp.

Regie Sociaal Domein

jQuery

Op deze site hebben we het thema "heb jij scherp..." doorvertaald naar het ontwerp: de foto's achter de titel zijn scherp en de teksten vervaagd. Als een element in beeld komt wordt de tekst scherp en de foto wazig.

Drenthe

GameMaker

2Shine

Een nog niet afgerond hobby project gebaseerd op Nidhogg. Twee spelers vechten tegen elkaar om aan de andere kant van het level te komen. Alles is gescript, er wordt zo goed als geen gebruik gemaakt van de GameMaker hulpmiddelen.

Toetsen: joypad of pijltjes, spatie, ctrl en alt voor speler 1, joypad of wasd, i, o en p voor speler 2.

Ralton

Website, Wordpress, CMS, CSS

2Shine

In deze volledig opnieuw ontworpen Wordpress site voor Ralton zit een bijzondere CSS opzet om het verlopende effect bij de stukken met een licht blauwe achtergrond voor elkaar te krijgen.

Het logo van Ralton, dat op de oude site een gif afbeelding was, wordt hier met CSS geanimeerd.

Naast de website van Ralton is voor Anton Kemp Industriële Luchttechniek een zustersite ontwikkeld.

Prachttaal

Website, CMS, jQuery, ajax

Deze website is bedoeld om bijzondere woorden te archiveren.

GGSR: Toezichtonderzoek gezinnen met geringe sociale redzaamheid

Website, jQuery, animatie

Deze site geeft een overzicht van het toezichtsonderzoek dat de GGSR uitgevoerd heeft bij 21 gemeenten in Nederland. Door de vele animaties benadert de site het gevoel van de vouwfolder die voor de GGSR ontwikkeld is.

Samen 010

Website, Wordpress, plugins

De meest opvallende feature van deze Wordpress site is het filter in het overzicht van de projecten, maar wat het project vooral bijzonder maakt is dat we de volledige site door een uitzonderlijk strakke deadline in iets meer dan een week in elkaar gezet hebben.

hAAi Digitaal Jaarverslag

Website, jQuery, CMS

Het Jaarverslag is een standaard systeem ontwikkeld voor hAAi dat vooral bedoeld is voor digitale jaarverslagen. Hierdoor heeft het platform elementen van een boek, zoals een inhoudsopgave, een hoofdstuk indeling en een chronologische navigatiestructuur. Er zijn inmiddels vele varianten van gemaakt.

Digitaal Depot

Website, jQuery, sliders

Naast het script voor de sliders heb ik een HTML5 animatie voor deze promotiesite ontwikkeld. Door van deze techniek gebruik te maken zal de animatie ook op tablets weergegeven worden.

TenneT 380kV sites

Interaction design, gekoppeld CMS, custom Google Maps

5 websites waarvan een groot deel dezelfde content heeft, maar met de mogelijkheid om per project afwijkingen aan te kunnen brengen... Voor TenneT hebben we een speciaal CMS ontwikkeld wat dit mogelijk maakt! Er is ook een aan het CMS gekoppelde Google Maps kaart toegevoegd.

I-Interim Rijk CV website

Website, CMS, PDF

Voor de Werkmaatschappij hebben we een website ontwikkeld waar de CV's van medewerkers op verzameld kunnen worden. Mensen met inlog gegevens kunnen meer informatie bekijken en een uitdraai van deze gegevens opvragen. Deze wordt in PDF formaat aangemaakt.

RBG: Regionale Belasting Groep

Google Analytics, ReadSpeaker

Voor de nieuwe website van de RBG waren extra metingen via Google Analytics nodig. Hiervoor zijn speciale events toegevoegd, zodat alle activiteiten gemeten kunnen worden.

Verder is ReadSpeaker aan alle onderdelen van de site toegevoegd, waarmee alle teksten voorgelezen kunnen worden.

Design

Huisstijl Nolly Nugteren

Ontwerp, website, huisstijl

2Shine

De website voor de praktijk van Nolly is voorzien van eigen foto materiaal en heeft al voor vele nieuwe patiënten gezorgd. Er is ook een huisstijl ontwikkeld met een logo, visitekaartje, briefpapier, afsprakenkaartje en een factuur.

Website Taktyle music

Ontwerp, website

2Shine

Een website voor het aanstormend multitalent Taktyle, ook wel bekend als Psykotaktyle.

Afstudeerscriptie Petra Jongmans

Ontwerp, boekomslag, uitnodiging

2Shine

Voor het proefschrift van Petra Jongmans heb ik de omslag ontworpen. Een deel van de gedrukte omslag is hierbij gebruikt voor de uitnodiging.

Animatie

Mr Kahoona Show

Animatie, televisie

Tijdens mijn stage bij Ranj heb ik (onder andere) animaties voor de Mr. Kahoona Positive Happiness Show ontwikkeld. Dit programma is bij LLiNK uitgezonden.

Animatie voor de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Animatie, promotie

Bij hAAi worden er wel vaker animaties voor klanten gemaakt. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt als promotiemiddel of als begeleidend materiaal bij presentaties.

Contact

Stuur een mail of een bericht met het onderstaande formulier.

Uw bericht is verzonden!