Hi, ik ben Michel, web developer met ruim 20 jaar ervaring. Ik ben allround developer met als specialisatie innovatieve web applicaties op basis van PHP en jQuery.

Buiten web development heb ik ook ruime ervaring met Photoshop en kennis van geluidsbewerking (Audition, Ableton Live, Reason), video (Premiere) en animatie (AfterFX). Door de vele overheidsprojecten waar ik aan gewerkt heb ben ik goed op de hoogte van de eisen van accessibility en webrichtlijnen.

Hieronder enkele voorbeelden van projecten waar ik aan gewerkt heb.

Innovatie

HTML, CSS, jQuery, innovatie, experimenten

2Shine

Al zo lang ik met computers werk vind ik het interessant om nieuwe oplossingen te bedenken. Open de experimenten pagina om een paar voorbeelden te bekijken!

Prachttaal

Website, CMS, jQuery, ajax

Deze website is bedoeld om bijzondere woorden te archiveren. Dit is de eerste site waarbij ik veel van jQuery en AJAX technieken gebruik gemaakt heb.

TenneT kaart

Google Maps, CMS

Als een van de grootste elektriciteitstransporteurs in Europa wil TenneT graag voor het publiek inzichtelijk maken waar ze werkzaamheden uitvoeren. Hiervoor heb ik een aangepaste Google Maps kaart ontwikkeld, waar ze zelf via het CMS projecten in kunnen plaatsen. Bezoekers kunnen een adres opzoeken en projecten filteren met de buttons aan de rechterkant.

GGSR: Toezichtonderzoek gezinnen met geringe sociale redzaamheid

Website, jQuery, animatie

Deze site geeft een overzicht van het toezichtsonderzoek dat de GGSR uitgevoerd heeft bij 21 gemeenten in Nederland. Door de vele animaties benadert de site het gevoel van de vouwfolder die voor de GGSR ontwikkeld is.

Onderwijs en Kindermishandeling

Website, Wordpress, plugins, responsive

Een informatieve website ontwikkeld in Wordpress. De site is volledig responsive, dus goed te bekijken met een mobiele browser. Er zit ook een flink aantal speciaal ontwikkeld plugins in de site, waarmee de klant zelf allerlei widgets en informatieblokken kan bewerken.

Samen 010

Website, Wordpress, plugins

De meest opvallende feature van deze Wordpress site is het filter in het overzicht van de projecten, maar wat het project vooral bijzonder maakt is dat we de volledige site door een uitzonderlijk strakke deadline in iets meer dan een week in elkaar gezet hebben.

CCMO: Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek

Website, interaction design, jQuery

De grootste uitdaging van de nieuwe website voor de CCMO was het uitwerken van een logische indeling voor de enorme hoeveelheid informatie voor zeer diverse doelgroepen. De 'Help-mij-op-weg tool' was een leuke feature om te ontwikkelen. Verder is er ook een aan het CMS gekoppelde kaart ontwikkeld.

hAAi Digitaal Jaarverslag

Website, jQuery, CMS

Het Jaarverslag is een standaard systeem ontwikkeld voor hAAi dat vooral bedoeld is voor digitale jaarverslagen. Hierdoor heeft het platform elementen van een boek, zoals een inhoudsopgave, een hoofdstuk indeling en een chronologische navigatiestructuur. Er zijn inmiddels vele varianten van gemaakt.

Digitaal Depot

Website, jQuery, sliders

Naast het script voor de sliders heb ik een HTML5 animatie voor deze promotiesite ontwikkeld. Door van deze techniek gebruik te maken zal de animatie ook op tablets weergegeven worden.

TenneT 380kV sites

Interaction design, gekoppeld CMS, custom Google Maps

5 websites waarvan een groot deel dezelfde content heeft, maar met de mogelijkheid om per project afwijkingen aan te kunnen brengen... Voor TenneT hebben we een speciaal CMS ontwikkeld wat dit mogelijk maakt! Er is ook een aan het CMS gekoppelde Google Maps kaart toegevoegd.

I-Interim Rijk CV website

Website, CMS, PDF

Voor de Werkmaatschappij hebben we een website ontwikkeld waar de CV's van medewerkers op verzameld kunnen worden. Mensen met inlog gegevens kunnen meer informatie bekijken en een uitdraai van deze gegevens opvragen. Deze wordt in PDF formaat aangemaakt.

Waarde van Reistijd

Presentatie, jQuery, video

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu was op zoek naar een sprekende online presentatie, die altijd overal op te roepen is. Het resultaat is een bijzonder combinatie van speciaal ontwikkelde video overgangen en Javascript interactie.

RBG: Regionale Belasting Groep

Google Analytics

Voor de nieuwe website van de RBG waren extra metingen via Google Analytics nodig. Hiervoor zijn speciale events toegevoegd, zodat alle activiteiten gemeten kunnen worden.

Sint Franciscus Gasthuis

Mobiele site

Voor het Sint Franciscus Gasthuis is een mobiele website ontwikkeld die beheerd wordt via het CMS van de reguliere site.

Design

Huisstijl Nolly Nugteren

Ontwerp, website, huisstijl

2Shine

De website voor de praktijk van Nolly is voorzien van eigen foto materiaal en heeft al voor vele nieuwe patiënten gezorgd. Er is ook een huisstijl ontwikkeld met een logo, visitekaartje, briefpapier, afsprakenkaartje en een factuur.

Website Taktyle music

Ontwerp, website

2Shine

Een website voor het aanstormend multitalent Taktyle, ook wel bekend als Psykotaktyle.

Logo en website wereldwinkel Hendrik Ido Ambacht

Ontwerp, website, logo

2Shine

Voor de Wereldwinkel van Hendrik-Ido-Ambacht werken ruim 30 vrijwilligers, waar ik er een van ben. Nadat ik hen geholpen had de oude website wat op te schonen heb ik een nieuwe website en logo voor hen gemaakt.

Afstudeerscriptie Petra Jongmans

Ontwerp, boekomslag, uitnodiging

2Shine

Voor het proefschrift van Petra Jongmans heb ik de omslag ontworpen. Een deel van de gedrukte omslag is hierbij gebruikt voor de uitnodiging.

Website en programmaboekje Ingrid Nugteren

Ontwerp, website

2Shine

Mijn nicht, een bescheiden meisje die met stem op kan zetten waar niemand omheen kan!

Animatie

Mr Kahoona Show

Animatie, televisie

Tijdens mijn stage bij Ranj heb ik (onder andere) animaties voor de Mr. Kahoona Positive Happiness Show ontwikkeld. Dit programma is bij LLiNK uitgezonden.

Animatie voor de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Animatie, promotie

Bij hAAi worden er wel vaker animaties voor klanten gemaakt. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt als promotiemiddel of als begeleidend materiaal bij presentaties.

Contact

Stuur een mail of een bericht met het onderstaande formulier.

Uw bericht is verzonden!