Hi, mijn naam is Michel en ik ben een web developer met ruim 20 jaar ervaring. Daar gebruik ik vooral PHP en jQuery voor. Daarnaast heb ik ervaring met vele andere software pakketten, frameworks en technieken.

Hieronder een selectie van projecten waar ik aan gewerkt heb. Het blok direct hier onder is een verzameling van enkele hobby projecten en experimenten.

Innovatie

Innovatie, experimenten

2Shine

Innovatieve user interface concepten, beeldbewerking met behulp van neural networks, games en andere experimenten zijn te vinden op de de experimenten pagina!

Toezicht Sociaal Domein - Kiezen en Delen

Website, Html5

Het "levenswiel" in deze site laat zien op welke momenten verschillende organisaties contact gehad hebben tijdens het verloop van een situatie waar dingen scheef gelopen zijn. Het diagram is in HTML5 ontwikkeld.

De Westland kaart

Website, jQuery, CMS

Op deze kaart worden innovatieve projecten uit het Westland in beeld gebracht. Omdat rollovers op het web altijd vierkant moeten zijn (image maps werken niet goed op iPads) hebben we de vormen op de kaart zo dicht mogelijk benaderd met CSS rounded corners (te zien op de screenshot hieronder als blauwe vlakken).

Vergeet niet om ook de "nachtmodus" eens te bekijken door rechts boven op de maan te klikken!

Ralton

Website, Wordpress, CMS, CSS

2Shine

In deze volledig opnieuw ontworpen Wordpress site voor Ralton zit een bijzondere CSS opzet om het verlopende effect bij de stukken met een licht blauwe achtergrond voor elkaar te krijgen.

Het logo van Ralton, dat op de oude site een gif afbeelding was, wordt hier met CSS geanimeerd.

Prachttaal

Website, CMS, jQuery, ajax

Deze website is bedoeld om bijzondere woorden te archiveren. Dit is de eerste site waarbij ik veel van jQuery en AJAX technieken gebruik gemaakt heb.

TenneT kaart

Google Maps, CMS

Als een van de grootste elektriciteitstransporteurs in Europa wil TenneT graag voor het publiek inzichtelijk maken waar ze werkzaamheden uitvoeren. Hiervoor heb ik een aangepaste Google Maps kaart ontwikkeld, waar ze zelf via het CMS projecten in kunnen plaatsen. Bezoekers kunnen een adres opzoeken en projecten filteren met de buttons aan de rechterkant.

GGSR: Toezichtonderzoek gezinnen met geringe sociale redzaamheid

Website, jQuery, animatie

Deze site geeft een overzicht van het toezichtsonderzoek dat de GGSR uitgevoerd heeft bij 21 gemeenten in Nederland. Door de vele animaties benadert de site het gevoel van de vouwfolder die voor de GGSR ontwikkeld is.

Onderwijs en Kindermishandeling

Website, Wordpress, plugins, responsive

Een informatieve website ontwikkeld in Wordpress. De site is volledig responsive, dus goed te bekijken met een mobiele browser. Er zit ook een flink aantal speciaal ontwikkeld plugins in de site, waarmee de klant zelf allerlei widgets en informatieblokken kan bewerken.

Samen 010

Website, Wordpress, plugins

De meest opvallende feature van deze Wordpress site is het filter in het overzicht van de projecten, maar wat het project vooral bijzonder maakt is dat we de volledige site door een uitzonderlijk strakke deadline in iets meer dan een week in elkaar gezet hebben.

CCMO: Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek

Website, interaction design, jQuery

De grootste uitdaging van de nieuwe website voor de CCMO was het uitwerken van een logische indeling voor de enorme hoeveelheid informatie voor zeer diverse doelgroepen. De 'Help-mij-op-weg tool' was een leuke feature om te ontwikkelen. Verder is er ook een aan het CMS gekoppelde kaart ontwikkeld.

hAAi Digitaal Jaarverslag

Website, jQuery, CMS

Het Jaarverslag is een standaard systeem ontwikkeld voor hAAi dat vooral bedoeld is voor digitale jaarverslagen. Hierdoor heeft het platform elementen van een boek, zoals een inhoudsopgave, een hoofdstuk indeling en een chronologische navigatiestructuur. Er zijn inmiddels vele varianten van gemaakt.

Digitaal Depot

Website, jQuery, sliders

Naast het script voor de sliders heb ik een HTML5 animatie voor deze promotiesite ontwikkeld. Door van deze techniek gebruik te maken zal de animatie ook op tablets weergegeven worden.

TenneT 380kV sites

Interaction design, gekoppeld CMS, custom Google Maps

5 websites waarvan een groot deel dezelfde content heeft, maar met de mogelijkheid om per project afwijkingen aan te kunnen brengen... Voor TenneT hebben we een speciaal CMS ontwikkeld wat dit mogelijk maakt! Er is ook een aan het CMS gekoppelde Google Maps kaart toegevoegd.

I-Interim Rijk CV website

Website, CMS, PDF

Voor de Werkmaatschappij hebben we een website ontwikkeld waar de CV's van medewerkers op verzameld kunnen worden. Mensen met inlog gegevens kunnen meer informatie bekijken en een uitdraai van deze gegevens opvragen. Deze wordt in PDF formaat aangemaakt.

Waarde van Reistijd

Presentatie, jQuery, video

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu was op zoek naar een sprekende online presentatie, die altijd overal op te roepen is. Het resultaat is een bijzonder combinatie van speciaal ontwikkelde video overgangen en Javascript interactie.

RBG: Regionale Belasting Groep

Google Analytics

Voor de nieuwe website van de RBG waren extra metingen via Google Analytics nodig. Hiervoor zijn speciale events toegevoegd, zodat alle activiteiten gemeten kunnen worden.

Sint Franciscus Gasthuis

Mobiele site

Voor het Sint Franciscus Gasthuis is een mobiele website ontwikkeld die beheerd wordt via het CMS van de reguliere site.

Design

Huisstijl Nolly Nugteren

Ontwerp, website, huisstijl

2Shine

De website voor de praktijk van Nolly is voorzien van eigen foto materiaal en heeft al voor vele nieuwe patiënten gezorgd. Er is ook een huisstijl ontwikkeld met een logo, visitekaartje, briefpapier, afsprakenkaartje en een factuur.

Website Taktyle music

Ontwerp, website

2Shine

Een website voor het aanstormend multitalent Taktyle, ook wel bekend als Psykotaktyle.

Afstudeerscriptie Petra Jongmans

Ontwerp, boekomslag, uitnodiging

2Shine

Voor het proefschrift van Petra Jongmans heb ik de omslag ontworpen. Een deel van de gedrukte omslag is hierbij gebruikt voor de uitnodiging.

Website en programmaboekje Ingrid Nugteren

Ontwerp, website

2Shine

Mijn nicht, een bescheiden meisje die met stem op kan zetten waar niemand omheen kan!

Animatie

Mr Kahoona Show

Animatie, televisie

Tijdens mijn stage bij Ranj heb ik (onder andere) animaties voor de Mr. Kahoona Positive Happiness Show ontwikkeld. Dit programma is bij LLiNK uitgezonden.

Animatie voor de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Animatie, promotie

Bij hAAi worden er wel vaker animaties voor klanten gemaakt. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt als promotiemiddel of als begeleidend materiaal bij presentaties.

Contact

Stuur een mail of een bericht met het onderstaande formulier.

Uw bericht is verzonden!